Kursus: Det gode børneliv - på trods af en barsk start

Mange plejebørn har haft en barsk start i livet. Hvordan kan vi støtte børnene i at håndtere udfordringerne fra barndommen?
Billede
Pige sidder ved mur
Fotograf
Colourbox.com

Omkring hver femte voksen, der har døjet med en svær opvækst, snubler i livet. Det kan være udfordringer med det psykiske eller fysiske helbred, eller det kan være problemer med uddannelse, arbejde eller tilknytningen til andre mennesker.

På kurset gennemgår Lisbeth Zornig Andersen baggrundene for nogle af faldgruberne, bl.a. ud fra ny forskning. Lisbeth kommer fx ind på viden om social arv – herunder epigenetik: Altså viden om, hvordan man gennem miljømæssige påvirkninger kan påvirke børenes arvede gener.

Du får også en række metoder og tilgange til barnet, der kan være med til at sikre, at plejebørnene får lige så gode odds i forhold til et godt børneliv. Det er indsatser med fokus på bl.a. kost, krop, skolestøtte, kærlighed og samarbejde med familien.

Sædvanen tro er der også en livsekspert med på Lisbeths kursus - denne gang skal du høre fra et tidligere plejebarn.

På kurset bliver du klogere på:

  • Perspektiver på udfordringerne hos anbragte børn
     
  • Et tidligere plejebarns erfaringer
     
  • Ny forskning om, hvordan man kan støtte børnene - samt børnenes egne bud herpå

Oplægsholder

Lisbeth Zornig Andersen, cand.polit., tidligere formand for Børnerådet, børnehjemsbarn og mor til fem. Desuden forfatter til bøgerne 'Zornig -Vrede er mit mellemnavn', 'Zornig - Fra vred til voksen' og 'Zornigkuren'. Derudover medforfatter på fagbøgerne 'Jeg ville have sagt det, hvis…', 'Jeg gør mig ondt, når…' og 'Jeg er godt anbragt, når…' samt børnebøgerne 'Hemmeligheder' og 'Nanna på bjørnehjem'.