Kursus: Bevar dig selv — og skab det gode samarbejde med barnets familie

Hvordan styrker vi samarbejdet med barnets forældre - og hvordan passer vi på hinanden som ægtefæller og kollegaer?
Billede
Plejefamilie
Fotograf
Colourbox.com

Når et barn bliver anbragt, siger plejefamilien også ja til at samarbejde med barnets forældre. Et samarbejde, som er er præget af følelser, reaktioner, dilemmaer og positive oplevelser for alle parter.

Det er samtidig en stor opgave at kunne være med til at skabe en sammenhæng i barnets to verdener, når følelser, fornuft, forventninger og aftaler skal rummes. Det kan fx være samarbejdsaftaler, der giver mening for alle, jul, fødselsdag, fritidsaktiviteter, samvær, og meget andet, som er forudsætninger for et godt samarbejde.

Formålet med kursusdagen er at give viden til inspiration og forståelse af vigtigheden i, at et barn har brug for sine forældre til at få en større helhedsopfattelse af sig selv. Og samtidig er form og indhold i relationen væsentlig for, at plejefamilien kan være med til at sikre barnets trivsel og udvikling.

Karin Torp giver også input til, hvordan I som plejeforældre passer på jer selv og jeres familie. Dagen vil blive delt op i oplæg, gruppearbejde og fælles erfaringsudveksling.

På kurset bliver du klogere på:

  • Forældrenes følelser og reaktioner
     
  • Samarbejdet i dagligdagen og samværets betydning - og jeres rolle i det som plejeforældre
     
  • Plejefamiliens trivsel og arbejdsglæde. Hvordan passer I på hinanden som ægtefæller og kollegaer?

Oplægsholder

Karin Torp, socialpædagog med egen konsulentvirksomhed. Underviser i børns udvikling, kommunikation og personaleudvikling. Er supervisor og konsulent for fagfolk, der arbejder med børn, unge og familier.