Information om vores kurser for pleje- og aflastningsfamilier

Vores kursusudbud for 2021 rummer 20 kurser, herunder et 2-dages kursus for styrkede plejefamilier, akutplejefamilier, mentor- og fritidsfamilier.

Praktiske oplysninger

Vores kurser er forbeholdt familier med plejebørn anbragt af enten Ballerup eller Københavns Kommune. Plejefamilier med børn fra andre kommuner kan komme i betragtning, hvis der er ledige pladser. Kontakt vores kursusafdeling på på telefon 29281595 eller via mail cff.kursus@sof.kk.dk for nærmere oplysninger om det praktiske, bl.a. om godkendelse af kurset fra egen kommune.

Aflastningsfamilier har også mulighed for at deltage i to kurser pr. år.  Dette tilbud gælder kun aflastningsfamilier med kontrakt i  Københavns Kommune. Kommer du fra anden kommune og er interesseret i et kursus, kontakt venligst vores kursusafdeling på telefon 29281595 eller via mail.

Bemærk, at alle døgnplejefamilier skal deltage i to kurser om året for at kunne opretholde deres plejetilladelse.

  Coronaforholdsregler under kurserne

  På alle vores kurser sørger vi selvfølgelig for, at vi kan overholde sundhedsmyndighedernes Coronaretningslinjer, så vi kan passe på hinanden. Se nederst på denne side under 'praktiske oplysninger' for nærmere info.

  Vi starter vores kursussæson lørdag d. 8. maj 2021, hvor vi skal overholde følgende Coronarestriktioner:

  Vi skal bede dig om at fremvise et Coronapas. Hvis det er en negativ Corona test, må den ikke være over 72 timer gammel. Hvilket vil sige, at den skal gælde til kl. 15.30 på kursusdagen.

  Samtidig skal vi stadig bære mundbind når vi bevæger os rundt, medmindre man er fritaget fra dette.

  Kurser, som er rykket pga. Coronavirus

  På baggrund af udviklingen med Coronavirus har vi besluttet at rykke de kurser, som var planlagt til afholdelse i marts og april 2021 til senere på året.

  • Kurset 'Forstå dit plejebarns adfærd - og se din egen rolle i et nyt lys' den 6/3 er rykket til SØNDAG den 30/5.
  • Kurset 'Det er ikke altid legende let' den 13/3 er rykket til lørdag den 8/5.
  • Kurset 'Børn med tilknytningsproblemer og tabsreaktioner - find balancen i plejefamiliens liv' den 17/4 er rykket til SØNDAG den 31/10.
  • Kurset 'Børn, der er anderledes - om børn med diagnoser eller i grænselandet til en diagnose' den 10/4 bliver rykket til en endnu ikke fastlagt dato i 2022.
  • Kurset 'Todages workshop om neuroaffektiv udviklingspsykologi og praksis' den 11. og 24/4 bliver rykket til to endnu ikke fastlagte datoer i 2022.

  Familieplejen KBH kursuskatalog 2021