Københavns Kommunes logo

Kursus: Empty nest syndrome, de svære følelser og skam hos plejebarnet

Få viden om fænomenet Empty Nest Syndrome, som kan vise sig, når børnene forlader hjemmet – og skam, som kan ramme både dig og plejebarnet.
Heidi Agerkvist og Krista Korsholm.

Om formiddagen vil Heidi Agerkvist give dig viden om, hvad ’Empty Nest Syndrome’ er, hvordan det ser ud i praksis, og hvad der kan lindre de svære følelser. Det er et foredrag fuld af kærlighed, selvforståelse og gode tips til at passe på dig selv, hvis du står lige midt i den tomme rede – hvad enten du lige er landet eller har stået der længe.

Om eftermiddagen vil Krista Korsholm give dig viden om skam - hvordan den begrænser os og forurener vores relationer. Plejebørn vil ofte opleve skam, fordi der foregår så meget omkring dem, at de føler sig oversete og forkerte. Og det kan de have mange uhensigtsmæssige reaktioner på, som du skal håndtere som plejeforælder. Og du kan blive ramt af skam, når du forsøger at gøre det godt for børnene, men kan have svært ved at finde “den rigtige” vej.

På kurset bliver du klogere på:

  • Hvad Empty Nest Syndrom er, hvordan det ser ud i praksis, og hvem det rammer.
  • Hvad der kan lindre de svære og udmattende følelser undervejs. 
  • Hvordan håndterer du skam hos dig selv og plejebarnet?

Oplægsholder

Heidi Agerkvist, psykolog og parterapeut, specialiseret i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Efterspurgt skribent, som optræder i magasiner, dagblade, radioprogrammer og blogs. Har opbygget et stort onlineunivers med artikler, forløb og viden på heidiagerkvist.dk.

Krista Korsholm, psykolog, selvstændig siden 2015. Forfatter til bogen ’Skam’ i 2017 og har siden da undervist i skam for alt mellem konfirmander til praktiserende læger, psykologer og bestyrelser. Laver også terapi og kurser.