At tale, så andre lytter, at lytte så andre taler – den svære samtale

Lola Jensen tager fat i kommunikationen i familien – hvordan finder vi tillid og åbenhed i forhold til hinanden? Om eftermiddagen breder hun og Morten Resen paletten ud og sætter spot på hele familiehverdagen med børn, parforhold, job m.m.

Lola Jensen deler ud af al sin erfaring som familievejleder og tager fat i det med at tale OG lytte til andre. Her skal vi bl.a. se på vores egen personlige fremtoning: Hvordan virker jeg på andre, hvordan virker de på mig? Kan vi som forældre give vejledning og inspiration i stedet for formaning? Hvis ikke samtalepartneren vil høre budskabet, hvordan kommer man så videre?

Og hvad med rollefordeling i familien - giver vi hinanden roller og forventninger på forhånd? Dette har stor indflydelse på kommunikationen. Konflikter - hvilke emner sker der oftest sammenstød omkring, og hvorfor?

Om eftermiddagen får Lola selskab af Morten Resen. Lola og Morten har dannet makkerpar igennem en årrække, og kan med en god portion humor sætte det hele lidt på spidsen. De leverer en glad og vedkommende ping-pong omkring det, der rører sig i familiehverdagen pt. Det er morgen, middag og aften, børn, tween og teen, parforholdets (u)muligheder, hverdagens rutiner og sammenhæng omkring job og familie – det hele tvistet så meget som muligt med plejefamilierollen.

Oplægsholdere

Lola Jensen, Socialpædagog, familievejleder og foredragsholder. Forfatter til flere bøger, fx 'Må vi så få ro' og 'Den store far, mor og børn'. Familievejleder på TV2 Go´morgen Danmark, DR radio mm.

Morten Resen, foredragsholder. Tidligere TV- og radiovært og nu iværksætter. Har været vært på programmerne ’Mig og Morten Resen’, ’Strax’ og ’Verdens bedste formiddag’ m.fl., men de fleste kender ham nok bedst som TV-vært på TV 2s ’Go' Morgen Danmark’. Holder foredrag om arbejdsglæde, familieforøgelse og iværksætterdrømmen.