Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde

Kom med på en rejse ind i de neurofysiologiske processer, der sker i barnekroppen, når nervesystemet er overbelastet.

Nogle børn og unge har et overbelastet nervesystem og oplever fx at have ondt i maven, sove dårligt, hjertebanken, vejrtrækningsproblemer eller svært ved skolen.

Pernille Thomsen er socialpædiatrisk fysioterapeut og specialist i at behandle børn. På kurset tager Pernille udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Hun ser på, hvordan disse spejler sig i barnets adfærd og psykiske tilstand, hvorfor det kan være svært at sove om natten, opleve hjertebanken og vejrtrækningsproblemer.

Pernille kommer ind på, hvordan du som voksen kan hjælpe det psykisk overvældede barn – både ift. den sociale kontekst som skole, hjemmet og fritidsaktiviteter, men også ift. de neurofysiologiske fodspor, der er afgørende for barnets mentale sundhed. Det er vigtigt at finde ud af, hvordan vi gennem kroppen forbedrer forudsætningerne for trivsel, bl.a. ved fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, der alle kan være med til at berolige et overophedet nervesystem.

Neurofysiologi kan være kompliceret at greje, men Pernille formår at formidle kringlet viden i et sprog, som alle kan forstå, og på en måde, så du kan tage noget brugbart videre med dig.

På kurset får du:

  • En passioneret og let forståelig formidling af neurofysiologiske processer hos børn.
  • Konkrete værktøjer til, hvordan du kan hjælpe et barn, hvis nervesystem er på overarbejde.
  • Et kvalificeret bud på, hvordan vi sammen kan hjælpe børn til bedre trivsel.

Oplægsholder

Pernille Thomsen, socialpædiatrisk fysioterapeut og master i sundhedspædagogik. Har egen klinik, hvor der bl.a. kommer børn med stress, angst, ADHD og autisme. Underviser på Seminarer.dk's børnestress-vejlederuddannelse samt ADHD-vejlederuddannelse. Håndboldlandsholdstræner for Special Olympic Danmarks damer. Forfatter til bogen ’Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde’ og medforfatter til ’Du skal huske at fodre din søhest’. Ny bog ’Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap’ udkommer i efteråret 2023.