Københavns Kommunes logo

Kursus: Hvorfor #elvede slukker I ikke mobilen? Et oplæg om børn og digitale sociale medier

Finder du det udfordrende at skulle forholde sig til plejebarnets digitale liv og vaner? Få hjælp her!

Er du af og til bekymret over digital mobning, billeddelinger og underlige trends på TikTok, streaks på Snap eller gamingfænomener såsom Among Us, SC:GO og Fortnite? Eller synes du også, det kan være svært at tale om balancen mellem det digitale, søvn og fysisk aktivitet – uden at få himmelvendte øjne fra barnet eller den unge?

Måske kender du et barn, som har svært ved impulskontrol - og hvordan skal man så hjælpe barnet i den digitale verden, der er fuld af impulser og distraktioner? Og hvem har egentlig ansvaret for digital dannelse: skolen, familien, børnene selv … eller andre? Det er nogle af de spørgsmål, som Jon Kristian Lange vil berøre og besvare om formiddagen på dette kursus.

Om eftermiddagen vil Imran Rashid behandle et af nutidens største bekymringer blandt forældre. Er de mange skærme farlige for børnenes hjerner? Hvordan undgår vi en sydkoreansk samfundsudvikling, hvor det anslås, at 14% af teenagere er afhængige af digitale medier og spil? Hvad skal børn lære i hjemmet, for at de kan styre deres hjernes trang til dopamin? Og hvordan håndterer man det bedst muligt?

På kurset bliver du klogere på:

  • Hvorfor den digitale verden er vigtig for børn og unges relationer.
  • Positive og negative aspekter ved den digitale verden.
  • Hvordan man taler med børn og unge om det digitale uden at få himmelvendte øjne.

Oplægsholdere

Jon Kristian Lange, kandidat i kommunikation og psykologi fra Roskilde Universitet. Tidligere folkeskolelærer. Har beskæftiget sig i 15 år med børns digitale liv og stået for uddannelse af fagvoksne og forældre. Medudvikler af en række af Red Barnets antimobning-programmer, herunder ’Fri For Mobberi’, ’DropMob’ og ’Mobningens ABC’. Er en del af SletDet-rådgivningen, og har været medlem af Red Barnets hotline-team, der bekæmper it-relaterede seksuelle overgreb.

Imran Rashid, speciallæge i almen medicin, forfatter, foredragsholder, IT-iværksætter, debattør og taekwondo-udøver. Tidligere innovationschef i Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet. Forfatter til bøgerne “SLUK – kunsten at overleve en digital verden” og “Offline” sammen med marketingseksperten Søren Kenner, hvor de sammen har en udført research af digitaliseringens potentielt skadelige virkninger på menneskets helbred.