Københavns Kommunes logo

Kursus: Low arousal - sådan håndterer du udfordrende adfærd

Bliv klogere på, hvordan du kan håndtere konflikter, finde løsninger og forebygge svære situationer i hverdagen med plejebarnet.
Pige på trampolin
Fotograf
Colourbox.com

Har du et plejebarn, som af og til har udfordrende eller udadreagerende adfærd? Har du brug for bedre at forstå, hvorfor børn nogle gange går i affekt - og hjælp til, hvordan du håndterer det?

På kurset giver Bo Hejlskov dig indblik i Low arousal, en metode til at håndtere udfordrende adfærd. Det handler om at skabe et omsorgsfuldt miljø med positive forventninger for at mindske stress. Du lærer om kropssprog, fysisk afstand og konfliktevaluering, og du får redskaber, der regulerer og nedbringer et højt arousalniveau hos barnet. Du skal også høre om, hvorfor Low arousal er en givende tilgang i arbejdet med børn - samt hvorfor børn havner i konflikter.

Low arousal bygger på neuropsykologi, stressforskning og affektteori, samt på et etisk og humanistisk menneskesyn. Metoden tager i høj grad udgangspunkt i de tanker og forestillinger, du gør dig som forælder. Du kan dermed gå på opdagelse i dine egne handlings- og reaktionsmønstre, der opstår i det intense og udviklende arbejde med børn og unge.

Formiddagen handler om teori og eftermiddagen om metode - og hele dagen er krydret med konkrete eksempler, som du kan bruge i din hverdag med plejebarnet.

På kurset bliver du klogere på:

• Hvordan du kan håndtere konflikter, finde løsninger og forebygge svære situationer i hverdagen

• Hvor den udfordrende adfærd hos børn stammer fra

• Hvorfor du handler, som du gør, når børn er udadreagerende

Oplægsholder

Bo Hejlskov, psykolog, konsulent, underviser, forfatter og foredragsholder i DK og internationalt. Har i 20 år arbejdet med problemadfærd som supervisor, underviser og forsker. Har skrevet et antal bøger i emnet, bl.a. 'Rabalder i børnefamilien'.