'Det handler jo om at arbejde sammen derhjemme, men også huske hinanden som partner'

Kursusudbuddet for 2019 indeholder både nye kurser og temaer, som går igen - herunder en dag med fokus på plejeforældrenes parforhold.

26-09-2018

Kursusholdet i Center for Familiepleje er i fuld gang med at planlægge kursusudbuddet for plejefamilier for 2019. Vi har spurgt kursusleder Dorte Stenkvist, hvordan de griber det arbejde an.

- Vi får jo løbende gode ideer og emner fra vores plejeforældre. Det er en del af de kursusevalueringer, som vi samler sammen til alle kurser. Dem tager min kollega Susanne Kabel og jeg så frem i starten af juni måned, hvor vi går i gang med at planlægge næste års kursusudbud. Her får vi et billede af, hvilke emner og hvilke foredragsholdere, vores familier har peget på. Samtidig har vi vores egne ideer fra eksempelvis kolleger, samarbejdspartnere eller oplæg. Så laver vi research af, hvad der er muligt og kontakter underviserne. Derefter går vi faktisk i gang med at plotte hele kursusudbuddet ind i kalenderen for næste år og prøver at få det hele til at gå op med ca. 22 lørdage om året, siger Dorte Stenkvist.

Efterværn, den gode skolegang og mentalisering

Hun fortæller, at der er nogle temaer, som hvert år bliver efterspurgt.

- Det er emner som efterværn og den gode skolegang. Samt mentalisering, fordi vi mener, at det kan være til stor hjælp for dem som plejeforældre. De emner er altid aktuelle og bliver derfor gengangere i programmet, hvor vi så prøver at finde nye vinkler på dem i forhold til de andre år. Alt i alt bliver programmet for 2019 meget blandet med noget for alle plejeforældre og alle typer opgaver. Der er en del nye kurser også.

Vigtig at huske parfoldet som plejeforældre

Et andet tema, som plejeforældrene sætter stor pris på, er temaet om parforhold, siger Dorte Stenkvist og uddyber:

- Der er mange, som siger til os, at det er dejligt at være af sted sammen som par. Så vi har også næste år lavet en kursusdag med fokus på at give parforholdet et boost eller bare give noget opmærksomhed til hinanden. Det handler jo om at arbejde sammen derhjemme, men også huske hinanden som partner. Det synes vi i Center for Familiepleje er vigtigt at huske.

Hold øje med postkasse og mailbakke

Kursuskataloget kommer til december, og i år bliver det sendt ud både i Center for Familieplejes nyhedsbrev og som almindelig post til alle døgnplejefamilier.

- Så man skal holde øje med mailbakke og postkasse. Så vil jeg også nævne, at vi i 2019 vælger at invitere vores aflastningsfamilier med til kurserne. Det kommer der også mere information om på vores hjemmeside, slutter Dorte Stenkvist.

Kontakt

Dorte Stenkvist, Familieplejekonsulent