Hør plejefamilier fortælle

Vi har samlet en række film, hvor plejefamilier fortæller om deres hverdag, og hvad det betyder for dem at have et barn i pleje. Hvis du overvejer at blive pleje- eller aflastningsfamilie, kan filmene måske hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Socialstyrelsen har lavet syv korte undervisningsfilm, der sætter fokus på hver deres aspekt af hverdagen, når et plejebarn flytter ind i familien, fx påvirkningen af parforholdet og familiedynamikken. Det er god inspiration til dig/jer, der overvejer at blive plejefamilie.

Introduktionsfilm

Den første film, introduktionsfilmen, giver på skift ordet til en række forskellige personer i og omkring plejefamilien, der fra hver deres perspektiv belyser nogle af de vigtige overvejelser, man skal gøre sig i forhold til et plejebarns trivsel og udvikling.

Film om at være plejefamilie - Kort introfilm

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Undervisningsfilm

De seks andre undervisningsfilm sætter fokus på forskellige aspekter af hverdagen som plejefamilie og de opmærksomhedspunkter, der kan være. Alle film er tilgængelige på YouTube: