Video: Pleje- og aflastningsfamilier fortæller

Vi har samlet en række film, hvor plejefamilier fortæller om deres hverdag, og hvad det betyder for dem at have et barn i pleje. Hvis du overvejer at blive pleje- eller aflastningsfamilie, kan filmene måske hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Undervisningsfilm fra Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har lavet syv korte undervisningsfilm, der sætter fokus på hver deres aspekt af hverdagen, når et plejebarn flytter ind i familien, fx påvirkningen af parforholdet og familiedynamikken. Den første film, introduktionsfilmen, giver på skift ordet til en række forskellige personer i og omkring plejefamilien.

De seks andre undervisningsfilm sætter fokus på forskellige aspekter af hverdagen som plejefamilie og de opmærksomhedspunkter, der kan være.

Hør pleje- og aflastningsforældre fortælle

Familieplejen København har også fået lavet film med pleje- og aflastningsforældre, der fortæller om, hvordan det er at have et barn i pleje eller aflastning. Filmene blev lavet til en kampagne, hvor der også blev lavet en animationsfilm med henblik på at rekruttere nye pleje- og aflastningsfamilier.