Ung – hvad nu? Sådan støtter du den unge på vej ind i voksenlivet
Overgangen fra barn til voksen er en af de mest kritiske faser i et anbragt barns liv, og for nogle unge kan overgangen opleves som både udfordrende og sårbar. Nogle kan føle sig trætte af systemet og have et ønske om at klare sig selv.
For unge i plejefamilier ligger der en særlig mulighed for at skabe en ungestøtte, som giver dem en følelse af både uafhængighed og en tryg base. Men hvordan sikrer vi, at børn i familiepleje får denne tryghed i overgangen? Og hvordan kan vi allerede inden det fyldte 18. år skabe en bæredygtig relation, der støttes af både plejefamilie, biologisk familie og kommunen?
På dette kursus vil du få indblik i den nyeste forskning og praksis omkring ungestøtte. Du vil også høre Lisbeth Zornig fortælle sin personlige historie om, hvordan et solidt efterværn gjorde det muligt for hende at navigere fra et sårbart ungdomsliv til en tryg voksenuddannelse. Endelig vil livseksperter bringe menneskelige ansigter til statistikkerne og anbefalingerne.
På kurset vil du få indsigt i:
- De største udfordringer unge anbragte møder på vej ind i voksenlivet
- Årsagerne til, når anbringelser og ungestøtte bryder sammen
- Perspektiver på løsninger, der fungerer i praksis
- Erfaringer fra en tidligere anbragt ung om, hvad der hjalp
- Ny forskning om ungestøtte og mønsterbrud
- Mønsterbryderens DNA: betydningen af den “voksne anden” og vigtigheden af rollemodeller
Oplægsholder
Lisbeth Zornig Andersen, cand.polit., tidligere formand for Børnerådet, forfatter, TV-dokumentarist og kendt mønsterbryder. Med sin personlige erfaring som både børnehjemsbarn og mor til fem, deler Lisbeth Zornig sin indsigt i, hvordan man bedst støtter unge i at bryde med negative mønstre og skabe deres egen vej.