FACE-IT: Bo i plejefamilie – en dag om børns følelser

Dialogværktøjet Face-it kan gøre det nemmere at forstå og arbejde med barnets følelser. Kom med og hør hvordan.

Face-it er et pædagogisk og terapeutisk materiale, som er skabt i et samarbejde mellem Niels Rahbek, kunstner og Carsten Møller, lærer og terapeut. Det er et metalansigt med flytbare magneter, så der kan laves forskellige ansigtsudtryk. Ansigtet, som skaberne har døbt ’Bo’, har vist sig at være en stor hjælp i arbejdet med børn. Bo har mange oplevelser og følelser, som ofte minder om børnenes. En pige på 7 år sagde: ”Jeg tænker tit på, at Bo har de samme følelser som mig”, og ”det bliver lettere at vise dem og snakke om dem, når jeg har Bo.”

FACE:IT kan bruges til at udtrykke og bearbejde sansninger, følelser og tanker, at udtrykke det, som kan være svært at sætte ord på - samt den svære samtale, træning af empati og konfliktløsning.

FACE:IT var i 2018 med i Løvens Hule og bliver i dag brugt i plejefamilier, i børnehaver og skoler både inden for normal- og specialområdet. Det bliver også brugt til børnesamtaler.

Kursusdagen på Radisson kommer ud over børns følelser også til at handle om, hvordan vi voksne kan styrke vores egen og børnenes robusthed. Der vil være mange konkrete værktøjer og perspektiver, som kan tages med hjem og bruges allerede om aftenen.

På kurset bliver du klogere på hvordan:

  • Du kan forstå og arbejde med børns følelser.
  • Du kan bruge leg og spil til børns regulering.
  • Du kan blive bedre til at regulere dig selv.

Se mere om FACE:IT på www.facebook.com/faceitbo samt på mererobust.dk

Oplægsholder

Carsten Møller, lærer og inklusionsvejleder med både fokus på læring, trivsel, inkluderende fællesskaber og selvregulering. Er traumeterapeut og laver terapi med børn, unge og voksne. Terapien med børn tager udgangspunkt i det ressourcefyldte og legen. Laver kurser for fagpersoner om, hvordan man kan styrke egen robusthed, og hvordan man gennem leg og aktiviteter kan understøtte børns selvregulering