’De hygger sig meget sammen, og de åbner op for hinanden’

De anbragte unge i Familieplejen København og De 4 årstiders gruppetilbud er blevet godt rystet sammen.
Fotograf
Colourbox.com

Det socialpædagogiske gruppetilbud er til anbragte unge fra 12-23 år, som har lyst til at lære andre anbragte unge at kende. Gruppeforløbet indeholder aktiviteter og oplevelser i gruppen hver 4. weekend, fx biograftur, go-cart, madlavning eller andet.

Gruppen startede i marts måned, og der er løbende kommet medlemmer til, som indtil videre har haft 4 weekender med overnatning. Formålet med gruppeforløbet er bl.a. at give de unge mulighed for at møde andre anbragte unge og tale om oplevelser med at være anbragt.

- Vi har lært de unge i gruppen godt at kende, og de har lært hinanden bedre at kende. De hygger sig meget sammen, og de åbner op for hinanden. Det er med til at give dem en følelse af, at de ikke er alene med den situation, de står i, siger gruppeleder Kathrine Thornild, familieplejekonsulent i Familieplejen København.

På nogle af weekendaktiviteterne har gruppen lavet samarbejdsøvelser, som har haft fokus på at få de unge rystet sammen, men også øvelser om selvudvikling, selvværd og viden om, hvordan hjernen fungerer.

- Flere af dem har givet udtryk for, at de får positive indtryk med hjem fra weekenderne, som de kan bruge i deres hverdag - fx i skolen eller andre sociale sammenhænge, siger Kathrine Thornild.

Fokus på at tage godt imod nye medlemmer

Næste aktivitet er den 17. december, hvor der er planlagt julehygge med pakkeleg, konfekt og tivolitur. Og selv om gruppen er ved at være godt sammentømret, er der stadig plads til flere medlemmer. De nuværende medlemmer er løbende kommet til siden opstarten af gruppen, og der er fælles fokus på, at nye skal tages godt imod.

- Vi vil stadig rigtig gerne have flere unge med, som har lyst til dele og høre om andres oplevelser. Så hvis der er nogen derude, der har lyst til at være med, så er det i høj grad stadig muligt, siger Kathrine Thornild og uddyber:

- Alle i gruppen, både de voksne og de unge, er opmærksomme på, at vi skal være gode til at tage imod nye, der har lyst til at være med. Det har vi talt meget om – det skal være nemt at komme ind i gruppen. De fleste medlemmer er kommet til efterhånden, så derfor ved de godt, hvad der skal til, for at man føler sig godt modtaget.’

Hvis du eller dit plejebarn gerne vil være med i gruppeforløbet, eller hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til gruppelederne Kathrine Thornild på 27643217 eller Nadja Kaa på 26873004.

Gruppetilbuddet er for unge, som er anbragt af Københavns Kommune.