Pædagogisk supervision, tæt støttet opstartsforløb og anden støtte
Som plejefamilie til døgnpleje eller støtteophold i Familieplejen København får man tildelt sin egen familieplejekonsulent, som står for at give pædagogisk supervision, løbende og efter behov. Pædagogisk supervision bruges til at følge op på målene i barnets handleplan samt til superviserende indhold. De halvårlige samtaler med børnene bliver foretaget af barnets sagsbehandler fra Borgercenter Børn og Unge (BBU).
Udover de løbende besøg som alle plejefamilier får, har plejefamilier på kontrakt med Københavns Kommune også adgang til at søge om supplerende rådgivning.
Supplerende supervision skal altid drøftes med familieplejekonsulenten, som også håndterer den formelle ansøgning.
Find din familieplejekonsulent
Tæt støttet opstartsforløb
Det er et lovkrav, at alle døgnplejefamilier der modtager et barn/ung i familiepleje skal gennemgå undervisning/temasupervision svarende til 21 timer. Det forløb kaldes Tæt støttede opstartsforløb (TSOP). Formålet med opstartsforløbet er at give jer som plejefamilie og barnet en god begyndelse sammen, som kan danne grobund for en tryg, udviklende og bæredygtig anbringelse.
Tæt støttede opstartsforløb bruges i Familieplejen København for alle nye anbringelser – uanset om det er første gang, familien har et barn i pleje, eller om familien tidligere har haft ét eller flere anbragte børn. I efteråret 2024 tilbyder Familieplejen København Tæt støttet opstartsforløb med tre kurser fra vores kursusprogram. På et formøde mellem jer og jeres familieplejekonsulent vælger I sammen de tre kurser ud fra jeres kendskab til barnets behov og jeres forudsætninger som plejefamilie. Alle kurser foregår om lørdagen, og tilmelding foregår via vores kursushjemmeside.
Efterfølgende skal I som plejefamilie have 3 temasupervisioner a 1,5 times varighed med jeres familieplejekonsulent. I temasupervisionen kan I arbejde videre med problemstillinger, der har relevans til indholdet fra kurserne og det barn, I har fået i pleje.