Erfaringsopsamling om positive fællesskaber er på vej

Familieplejen København har tidligere i år offentliggjort en kortlægning af plejebørns positive fællesskaber. I forlængelse af kortlægningen laves nu en erfaringsopsamling med inspiration til alle plejefamilier.
Fotograf
Colourbox.com

Kortlægningen viste, at de fleste børn og unge i familiepleje opleves som en del af positive fællesskaber i både i skolen/SFO, til fritidsaktiviteter og på fritidsjobs. Nu har Familieplejen København fokus på, hvordan plejeforældrene fremadrettet kan støtte børnene i at være del af positive fællesskaber.

- Analysen viser, at langt de fleste plejebørn er del af positive fællesskaber, og det er vi rigtigt glade for, siger Helle Høier Trier, faglig chef i Familieplejen København.

- Det er dog også vigtigt fortsat at have fokus på, hvordan vi får så mange plejebørn som muligt ind i positive fællesskaber. Derfor laver vi en erfaringsopsamling, som kan give inspiration til, hvordan man som plejefamilie kan finde fællesskaber som passer til børnene. Her vil man bl.a. kunne se eksempler på, hvordan andre plejefamilier har gået til de udfordringer, der har været.

Erfaringsopsamlingen kommer ud efter sommerferien og er tænkt som inspiration til, hvordan man som plejeforældre kan støtte sit plejebarn til at deltage i aktiviteter, som passer til plejebarnet, og som også har en positiv virkning på andre sider af barnets hverdag.

Læs rapporten 'Plejebørns positive fællesskaber - en kortlægning fra Familieplejen København'