Mentaliseringsbaseret terapi hjælper med at løse udfordringer

Familieplejen København har gennem de seneste to år deltaget i et forskningsprojekt hos VIVE. Formålet har været at undersøge, hvordan MBT kan hjælpe plejeforældre og børn med at håndtere de udfordringer, de møder i hverdagen. MBT har fokus på at styrke mentalisering, kommunikationen og problemløsning i pressede situationer.
Gode erfaringer fra plejefamilier og konsulenter
Familieplejekonsulenter har afprøvet MBT i en gruppe plejefamilier med børn i alderen 4-17 år. Forløbet har bestået af ugentlige sessioner, tilpasset den enkelte families behov. Som udgangspunkt deltager plejeforældrene, og når det giver mening, inddrages plejebarnet også. MBT-forløbet kører sideløbende med den almindelige pædagogiske supervision, og resultaterne har været positive.
– Vi har fået meget positiv feedback fra både plejefamilier og vores konsulenter, siger Helle Høier Trier, leder af Familieplejen København.
– MBT hjælper plejeforældrene med at se familiedynamikken udefra og se nye handlemuligheder i stressede situationer. Sammen med familieplejekonsulenten finder plejefamilien frem til konkrete punkter, de kan bruge til at styrke kommunikationen, forklarer Helle Høier Trier.
MBT-forløb tilbydes fremover
Forskningsprojektet er afsluttet, og VIVE er i gang med at evaluere forløbet. Familieplejen København har besluttet at fortsætte med at tilbyde MBT-forløb til plejefamilier.
– På baggrund af vores gode erfaringer med MBT ønsker vi at fortsætte med at tilbyde den faglige understøttelse på linje med supervision og kurser til vores plejefamilier. Hvis man er interesseret og ser et behov, kan man kontakte sin familieplejekonsulent for at høre mere om mulighederne, siger Helle Høier Trier.
Læs mere om MBT i Familieplejen København i vores folder nedenfor.